Quando ero giovane vivevo con le fattorie intorno a me e mi è sempre piaciuto buttare via i piccoli rifiuti attorno alla bicicletta. Quando ho vissuto per la prima volta ad Amsterdam ce n’era uno vicino a casa mia, ma non c’è più da anni. Esistono ancora nelle aree meno popolate? Oppure sono stati rimossi da tutti i Comuni perché danno fastidio da svuotare? E come si chiamano?

https://i.redd.it/c1s60977v01d1.jpeg

di _Hyakinthos_

6 Comments

  1. IncandenzaJr on

    Dit zijn geen prullebakken maar zogenaamde Bullebakken. De Bullebak is een uiterst zeldzaam soort ooievaar die zich heeft aangepast aan het anthropoceen, het geologische tijdperk dat zich kenmerkt door de alomtegenwoordigheid van menselijke invloed, door zich perfect voor te doen als een langs de weg staande, makkelijk toegankelijke prullebak. Ook heeft de Bullebak in tegenstelling tot de meeste vogels drie magen. Door middel van een systeem dat volgens sommige biologen lijkt op dat van grazers (hoewel ornithologen deze gelijkenis vurig verwerpen), haalt de Bullebak ingenomen voedsel herhaaldelijk terug naar boven. Aangezien een vogel niet als een koe kan kauwen en herkauwen, zo zonder tanden, hebben ze een speciaal enzym ontwikkeld in hun speeksel. Dit enzym breekt anderszins moeilijk verteerbare stoffen af, en helpt de Bullebak om voedingswaarde te halen uit niet alleen klokhuizen van appels, maar ook aluminiumblikjes, van die dunne plastic zakjes waar je croissantjes in koopt, en zelfs oude batterijen. Als omnivoor die zich perfect kan vermommen en vrijwel alles kan verteren, is de Bullebak langzaam veranderd in een prooidier, dat het voornamelijk voorzien had op fietsers. Ze wachtten op verlaten landweggetjes tot er één enkele fietser langskwam, en er verder geen getuigen aanwezig waren, en slokten het slachtoffer dan met fiets en al op. Er zijn beelden van deze gruwelijkheid, en alle feiten hierboven zijn pas na de ontdekking van die beelden met terugwerkende kracht herleid. Vanwege de aard van de beelden zijn zij niet publiekelijk inzichtelijk. Sinds duidelijk werd dat de Bullebak überhaupt bestond, mensen at, en zeer begnadigd was in de jacht, is er een campagne gestart om de dieren uit te schakelen. Dierenrechtenactivisme niettegenstaande zijn ze, voor zover we weten, volledig uitgeroeid en daarmee uitgestorven. Mocht je toch nog een Bullebak tegenkomen in de buurt van een rustig fietspad, wees dan op je hoede. Anatomisch onderzoek heeft uitgewezen dat ze menselijk angstzweet tot op een afstand van 3 kilometer kunnen ruiken.

  2. PoshCushions on

    Fiets er dagelijks langs. Of ze werken om het afval te vangen betwijfel ik altijd. Wel een mooi centraal punt om op te ruimen ipv de hele lengte van het fietspad.

  3. Ook nog te vinden in Gelderland. Aan de randen van dorpjes kom ik ze het meest tegen

    Maar zoveel let ik er ook niet op eerlijk gezegd

  4. Oohwshitwaddup on

    Hier in de omgeving zijn ze allemaal vervangen door metalen versies, nog steeds dezelfde vorm maar dan van hard staal ipv “slap” touw.

Leave A Reply