Immagini della città di Salonicco nel 1890, non molto antiche, appena 134 anni fa.



https://v.redd.it/j8g3x0pcqvwc1

di susamcocuk

3 Comments

  1. Mysterious-State574 on

    Ulan tarihte en üzüldüğüm şeylerden biri Selanik’in tek kurşun atılmadan teslim edilmesi. Osmanlı medeniyetinin merkezi sayılabilecek bir yerdi.

  2. susamcocuk on

    Anadolu’ya geldiğimizden itibaren Avrupalılar asla bizi burada istemediler. Ne Selçuklu ne Osmanlı ne de Türk Cumhuriyetimizde, gerek haçlı ittifakları gerekse bizi bölmek için sayısız plan, gerek ise bizi Orta Asya’ya geri gönderme planları.

    Oğuz Türklerinin vatan tuttuğu üç bölge vardı: Orta Asya, Kafkasya, Anadolu ve son olarak Balkanlar.

    Balkan Yenilgisi’nin etkisi bir asır geçmesine rağmen hala şiddetli bir şekilde hissediyoruz. Batılı emperyalistlerin rüyalarını gerçekleştirme arzusu bizi Meriç’e kadar püskürttü. Tabii ki, bu aptal hasta adamın birkaç veledi bile yenmekten aciz olmasından kaynaklanıyordu.

    Ancak Balkanlarda yaşanan katliamlar, soykırımlar, nefretler ve aşağılayıcı durumlar dayanılmazdı. Kafirlerin Planları bunları garp’taki son kalemiz Anadolu’ya taşımaktı. Ancak bu planları Ulu Önderimiz, Başkomutan ve Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde denizin dibini boyladı.

    En lakin, elimizde Türklüğümüzü, İslam’ı, medeniyetimizi ve geleceğimizi yazmak için ne Kafkasya, ne Balkanlar, ne de Orta Asya kaldı. Kala kala bir avuç Anadolu toprağı kaldı ve günümüzde terör olayları ve göçmenlerle bunu da elimizden almaya çalışıyorlar.

  3. Selanik vatan toprağıdır. Ara ara aklıma geliyor da üzülüyorum. Ah ulan Tahsin.

Leave A Reply