L’Antalya Limak Lara Hotel ha addebitato un costo aggiuntivo di 120 euro quando si è accorto che il cliente che aveva effettuato la prenotazione tramite il sito web britannico era turco. Ha dimostrato questa discriminazione scrivendo sulla fattura “addebito per differenza di nazionalità”.



di MekhaDuk

14 Comments

  1. MekhaDuk on

    Vatana ihanet dediğimiz şey budur. Kendi insanına bunu yapan allah bilir ülkesine neler yapar. Bu işletme kapatılmalıdır

  2. DamnToTheCensorship on

    Türklük vergisi vermişler. Yunanistan’a gitselermiş keşke Erdoğan’ın oligarklarına para yedirmemiş olurlardı.

  3. Alpacino66 on

    Ben avrupada yasiyorum. Simdi 15 agustos 18 agustosa kadar hotel bakiyom. 3 4 yildiz hatta yildiz olmayan 400 500 diyor. Normalmi?

  4. Swimming-Purchase-88 on

    Yunan adaları dururken ülkenin en güzel kıyılarına koylarına kümelenmiş mafyalara para kazandırmayın. Yunan adaları hem daha ucuza geliyor hem de daha kaliteli.

  5. Ya her şeyi kızmayı şunu bunu bi kenara koydum bunun cidden yapılma sebebi ne? Hani ne diyerek bunu yapıyorlar onu anlamıyorum. Dayanağı nedir amk? Yurtdışından rezervasyon yapıldığında uçak bileti şu bu ordan da para mı kazanıyor otel ya da ne bileyim başka bir şey mi var ortada?

  6. iboreddd on

    Bu olay benim de başıma gelmisti.

    Hollanda’da yaşıyorum. Oturum kartınız var mı diye sormuşlardı otelde. Sebebini sorduğumda vergilendirme ıvır zıvır bi seyler sacmaladilar.

    Hangi vergi merak ettim

  7. Yalnız olay bu şekilde değil.

    Pazar farkı ve tek yetkililk anlaşmaları ile ilgili bir durum.

    İngilteredeki acente o odaları bir iki yıl önceden alıp parasını vermiş ve daha ucuza satıyor olabilir ki genelde böyle olur. Otel de kendini korumak için acenteye bu kadar erken ödeyip tuttuğu odaları belli pazarda satmasını şart koşmuştur. Farklı pazardan biri alınca otel de farkı alır.

    Yasal olarak otel haklı. Ahlaki olarak da haklı. Ticaret olarak da haklı.

    Şaşıracak ve saçma bulacaklar için mantık da şöyle

    Acente yetkilisi iki yıl önce geldi, otel yetkilisi ile görüştü. Basit hesapla her gün 100 oda ya da 500 oda garantisi verdi. Otel de fiyatına baktı bu seneki oda fiyatını ve gelecekteki oda fiyatını acenteye verdi. Parayı da peşin aldı. Yalnız sadece İngilteredekilere ya da iskoçlara ya da londradakilere satış yapabilirsin diye şart koştu. Acente o odaları doldursa da doldurmasa da otel parasını aldı. Haliyle biraz da ucuza verdi. Zaman geçince acentenin fiyatı ucuz kalmış otel fiyatları artırmış olabilir. Bu durumda bizim köylü kurnazı o Acente üzerinden rezervasyonu yaptı. Otel ve acente sözleşmesinden dolayı otel kabul etmedi ve farkı verdi. Gümrük vergisi gibi düşünülebilir. Ayrıca otel bu misafiri acentenin verdiği garantiden de saymayabilir. Acenteye de zararı oldu. Acentede yasal olarak fark isteyebilir. Okumadığı kurallar ve şartlar bölümünde bu yapıyordur.

    Ben olsam isterim çünkü yalan beyan ile oda almış oluyor.

    Fiyata gelince 120 euro fark normal. İki kişi 5 gece kalıyor olsa gecelik 12 euro kişi başı fark olur ki sana yıl başında yıllık para ödeyen bir firmaya 12 euro indirim yapmış olman normal. (Fatura detayına bakmadım. Eğer kişi ve gece sayısı farklıysa indirim değişebilir ama çok yüksek değil)

  8. TurjAdam on

    Bunu yillar once bile yapiyorlardi serefsizler. Halbuki benim hollanda vatandasligim da var, hollanda uzeri rezervasyon yaptim. Ozaman bille ek ucret istedi bu limak lara hoteli Turk de oldugum icin.

  9. UltraMonkey07 on

    Bu otel benim evimin önünde direkt. O Sırada kilometrelerce otel var ve muhtemelen hepsi bu sistemi uyguluyor.

Leave A Reply