I datori di lavoro stabiliranno quote per gli obesi, i fumatori e gli inattivi

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE17046142/da-efterlyser-graenser-for-hvor-mange-overvaegtige-rygere-stressede-og-inaktive-kommunerne-maa-have/

di KarmusDK

13 Comments

  1. HCAndroidson on

    Danskerne eksisterer for erhvervslivets skyld.
    Skulle man gøre noget ved stress? Nej? Løb for firmaet.
    Livet skal indrettes efter hvad der er mest produktivt for din arbejdsgiver.
    Min stress kommer sjovt nok af at blive behandlet som statsejet arbejdskraft der skal repareres.

  2. LuckyAstronomer4982 on

    Arbejdsgiverne kunne også begynde at tro på at mennesker over 60 år godt kan bruges til noget. Jeg er stadig bitter over at ingen arbejdsgivere troede på mine kompetencer efter at jeg fyldte 60… og nu er det for sent

  3. Overskriften er lidt misvisende efter min mening, der lyder mere som om at virksomhederne råber efter at kommunenerne tager mere ansvar for folks sundhed og på den lange bane kan det giver dem mere arbejdskraft.

    Dette har man indført i Norge og det skulle efter deres egne udsagn have haft en god effekt på folkesundheden og man regner med at det kun bliver bedre.

    Er vi virkelig sure over at man ønsker det bedste for andre mennesker, at de kan få et sundere helbred (både fysisk og mentalt) og som en sidegevinst, måske arbejde lidt mere ?

  4. glorious_reptile on

    Så i en situation med fuld beskæftigelse vil virksomhederne begynde at være meget mere kritiske med hvem de ansætter?

  5. Adorable_Challenge37 on

    “Kaster sofaen sig på ryggen af dig efter aftensmåltidet?”

    #Jeg genkender tilstanden.

  6. Character_Fan_1150 on

    Arbejdsgivere er da velkomne til at betale fitnesscenter, rygestopprodukter/kursus, slankemedicin, frugtordning, ekstra ferie, psykolog mv. hvis de går sådan op i folks helbred og trivsel.

  7. LilanKahn on

    Så lav fitness en del af arbejdstiden, gør som flere virksomheder og give betalt rygestop kurser og lave en sundere kantine ordning.

    Som LA så fint har skrevet kom så i kan godt selv og “Det er ~~andres~~ mit ansvar”

  8. Formålet med mit liv er ikke at blive brugt som en resurse på arbejdsmarkedet…? Formålet er først og fremmest at leve det liv jeg selv gerne vil leve…

  9. TieVisual1805 on

    Som en der er blevet syg pga. arbejdsgiver, hvor jeg selv og kommunen står med regningen, der finder jeg det her en anelse hyklerisk.

    Når det kommer til stress burde DA gøre noget ved bjælken i eget øje først.

  10. razpotim on

    >Samtidig er sygefraværet stigende. For 10 år siden var privatansatte i gennemsnit syge 6,3 dage om året, mens offentligt ansattes sygefravær var på 12,3 dage årligt. I dag er antallet af sygedage steget til hhv. 8,8 dage og 16,8 dage om året. Samtidig har virksomhederne svært ved både at skaffe tilstrækkeligt mange nye, kvalificerede medarbejdere og at fastholde de medarbejdere, de allerede har.

    Det er godt nok en skræmmende hurtig udvikling. Det virker voldsomt at den gennemsnitlige offentligt ansatte er syg over 3 uger om året.

  11. TonyGaze on

    Jeg synes bestemt at vi skal gøre med for folkesundheden. Men folkesundheden bør være et mål _i sig selv_, og bør ikke forbedre for erhvervslivets skyld.

    Jeg synes umiddelbart at det er en god idé, at vi skaber flere kommunale tilbud med henblik på at forbedre folkesundheden, men det er ikke nok at kun handle på kommunalt plan; der bør gøres noget på et statsligt plan også: krav om at alle virksomheder og institutioner skal tilbyde gratis frokost i overensstemmelse med kostrådene; sænkelse af arbejdstiden, først til 30 timer ugentligt, sidenhen mere; mere støtte til sportsforeninger, f.eks. ved at gøre medlemskab i foreninger fradragsberettiget; tilskud til lavindkomstgruppers medlemskaber i foreninger, evt. dække f.eks. personer på overførselsindkomsters medlemskaber 100%; osv. osv.

    Altså, skabe grobund for mere udbredte og tilgængelige tilbud for at leve sundt.

Leave A Reply