3 Comments

  1. Basepoate on

    ***Scenariu horror: lipsa banilor pentru plata pensiilor și salariilor. Și nu vorbim de supoziții, ci de informații concrete.***

    În programul guvernului Ciolacu adoptat vara trecută de Parlament, deficitul asumat pentru sfârșitul acestui an e de 2,95%. După trei luni avem deja 2,06%. Ciolacu a fost generos cu promisiunile, că nu îl durea gura.

    Recent, Comisia Europeană a informat că guvernul Ciolacu a falsificat datele privind deficitul bugetar pe 2023, cifra reală fiind 6,7% în loc de 5,9%.

    Comisia Europeană a decis să deschidă două proceduri de infringement  împotriva României, pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice și pentru neaplicarea normelor UE privind întârzierea plăților.

    Guvernul PSD-PNL nu mai are nici bani de pensii și salarii.

    „La nivelul ordonatorilor principali de credite din sistemul justiției (ÎCCJ, CCR, Ministerul Justiției, Ministerul Public, CSM), fondurile rămase de utilizat nu asigură plata integrală a drepturilor salariale până la sfârșitul anului. Suplimentar, este necesară asigurarea fondurilor necesare pentru plata tranșelor aferente titlurilor executorii având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială”.

    Ministerul Educației are nevoie de identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate.

    Nu sunt bani nici pentru plata compensărilor la energie, iar CNAS nu-și plătește furnizorii, ea cheltuind în primele trei luni 30% din bugetul alocat.

    Firmele românești se dizolvă și își suspendă activitatea pe capete, iar investițiile străine sunt în scădere cu 8,62% față de anul trecut.

    Nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor și a aparatului de stat decît din împrumuturi.

    Investiţiile directe ale nerezidenților în România au scazut cu 8,62%, comparativ cu 1,345 miliarde de euro în perioada similară din 2023.

    Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a scăzut în primele două luni din 2024 cu 8,3%, comparativ cu perioada similară din 2023, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

    În februarie 2024, au fost înmatriculate 603 societăți cu participare străină (minus 14,2% față de aceeaşi lună din 2023), cu un capital subscris de minus 10,7%). În funcție de domeniile de activitate, cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea auto şi moto (25,97 din total), activități profesionale, administrative, științifice și tehnice (21,06% din total). Lipsește activitatea de producție, iar aşa zisa dezvoltare se face pe consum.

    Analiștii vorbeau anul trecut de situația care se va înregistra în 2024, adică o cădere economică pe fondul celor 4 rânduri de alegeri și a campaniilor care le însoțesc, ca și a pomenilor electorale care era de așteptat să vină. Se prognoza că decontul va veni în 2025, și va fi unul crunt, cu mari creșteri de taxe și impozite.

    La cum se prezintă lucrurile, însă, decontul va veni mai rapid, și, în loc de pomeni electorale, românii sunt foarte aproape de a se trezi cu goluri în cardurile de salarii și pensii. Politicienii sunt ocupați cu alegerile, dar chiar și acolo se dovedesc repetenți, dovada circul cu uite candidații, nu sunt candidații. Cu sau fără campanii, sunt total lipsiți de soluții.

  2. Natural_Tea484 on

    Ce e nou?

    Orice politician, oricat de prost, poate semna un nou imprumut pe spinarea tarii.

    Romania nu a avut o guvernare dornica sa limiteze coruptia, sa munecasca cu adevarat sa atraga investitori, sa gaseasca solutii pentru zonele defavorizate, sa construiasca scoli si gradinite, si sa faca infrastructura.

    Facand parte din UE, oportunitati exisa cu gramada, dar nu e nici un interes, ci dimpotriva.

    Romania a devenit doar un rozator, mancam ce produc alte tari, asta sub obladuriea directa a politicienilor corupti care sunt exponentii bisnatilor care fac averi uriase din aducerea si vanzarea in tara a marfii straine. E foarte simplu sa faci bisnita, iei din stanga si vinzi in dreapta, cu profit.

    Este zero interes pentru o dezvoltare serioasa si solida, oamenii sunt intentionat tinuti cat mai saraci si needucati, vesnic vulnerabili.

Leave A Reply