Gli slovacchi nella Repubblica ceca guadagnano in media più dei cechi nella Repubblica ceca. Personalmente lo considero una tendenza verso l’alto soprattutto da parte dei medici e degli studenti universitari che decidono di restare lì dopo aver studiato in Repubblica Ceca. Probabilmente gioca un ruolo anche il fatto che gli slovacchi nella Repubblica Ceca sono concentrati soprattutto a Praga e Brno, dove i salari sono i più alti del paese.

https://i.redd.it/lujaew2zffxc1.png

di DzedzinCHAN

2 Comments

  1. slnovrat on

    Dobré vedieť, že máme šikovných Slovákov, ešte ich dostať domov na SR.

    Osobne si myslím, že až tak veľký rozdiel život v ČR a SR nie je. Je, ale nie až tak, že by som tam ostával žiť alebo pracoval. Asi by som. ak by som uvažoval o zahraničí, išiel radšej pendlovať do Rakúska. Ale ako hovoríš, ak sú to doktori a iní VŠ vzdelanci. Závisí, ako sa správajú zamestnávatelia v ČR a aké tam sú podmienky… 73 tis. ľudí je ale priveľa na iba doktorov.

    Na SR je problém hlavne vzťah k o domovine. Som presvedčený, osobne, obrovské množstvo ľudí, ktorí žijú v Prahe, by mali rovnaký (ak nie lepší) život doma na SR, ale zo stereotypných rečí voči SR, žijú v ČR.

    Koľkokrát počúvam, ako je Praha historické a krajšie mesto, ako Bratislava. Čiže už to je dôvod prečo údajne žijú radšej koľkí tam. Pochopiteľné, ale nikdy to neuznávam ako relevantný argument.

Leave A Reply