Lo “scorrimento eterno” deve finire: i politici dell’UE punteranno all’arma segreta dei giganti della tecnologia

https://www.dr.dk/nyheder/politik/ep-valg/evigheds-scrolling-skal-vaere-slut-eu-politikere-vil-gaa-efter-tech

di Tumleren

5 Comments

  1. Forsøgte at læse på telefonen, indtil den grafik der kom, så i stedet for at glide ned af siden skiftede jeg billede. Jeg er altså ikke fan af de der skide smarte grafiker når jeg bare gerne vil læse ting.

  2. Tumleren on

    > Det skal være slut med, at børn og unge i evigheder scroller løs på deres smartphone og bliver afhængige af tech-giganternes algoritmer.

    >Derfor vil en ny EU-Kommission blive presset til skærpelser af lovgivningen for at beskytte børn og unge imod vanedannende adfærd på sociale medier.

    > Socialdemokratiets spidskandidat ved parlamentsvalget 9. juni, Christel Schaldemose, er parat til at bruge drastiske metoder og tage det endelige opgør med tech-giganterne.

    >- Tech-giganterne tænker kun med pengepungen og tager ikke hensyn til samfundets interesser. Men vi må stille krav og lave lovgivning, og det bliver nødt til at være på europæisk plan, hvis det skal virke, siger hun.

    > Det kan indebære krav om en tidsbegrænsning for børn og unge på sociale medier og en yderligere hævelse af aldersgrænsen for selve adgangen, men i socialdemokratens øjne bør EU gå endnu længere.

    >- Vi skal stille krav til tech-giganterne om, at de simpelthen ikke må lave et design, der gør folk afhængige. Vi skal ind i kernen, ind i algoritmerne og i den forretningsmodel, der styrer, at vi skal holdes fast, siger Christel Schaldemose, der erkender, at EU har været for langsomme til at se faren ved tech-giganterne.

    > De Konservative stemte også for den nye resolution i Europa-Parlamentet, der skal presse Europa-Kommissionen til at tage endnu hårdere midler i brug.

    >Spidskandidat Niels Flemming Hansen mener dog også, at forældrene har et stort ansvar for at beskytte deres børn mod afhængighed af sociale medier.

    >- Det er altid familierne og forældrene, der har ansvaret i de enkelte familier, men det skal ikke blive en umulig opgave, fordi tech-giganter modarbejder forældreansvaret.

  3. DF9-finishedwhen on

    Får vi så sider tilbage ligesom i de gode gamle dage?

  4. Material-Condition-3 on

    De skal skamreguleres, ansvarliggøres og tvinges til at udlevere deres algoritmer.

    De har haft fuldstændig frit spil til at voldtage børns hjerner, og fungere som sort marked for hælervarer, narko og pædofili, helt uden konsekvenser, og tjent fedt på det.

  5. MEGACOCK_HEMORRHOIDS on

    det lyder fandeme godt. hver gang en ven sender mig en “reel” på instagram, bider jeg mærke i hvor elendig brugeroplevelsen er, hvis man kun er kommet for at se den éne video og så tappe ud igen:

    1. “tryk her for at dele” popup, der dækker en del af videoen
    2. videoen bouncer flere gange (selv under første afspilning), for at demonstrere det teknologiske vidunder at du kan scrolle
    3. “scroll for at se mere” tekst i bunden, hvis du stadig ikke har fattet det inden du har set videoen færdig én gang
    4. i modsætning til tiktok: ingen indbygget knap til at downloade en “reel” som videofil på din telefon, så du kan dele den frit udenfor deres økosystem. det kan vi ikke have, du skal KUN bruge instagram!

Leave A Reply