I medici hanno infranto la legge dopo aver intrapreso viaggi pagati da Novo Nordisk

https://www.dr.dk/nyheder/indland/laeger-broed-loven-da-de-tog-paa-tur-betalt-af-novo-nordisk

di Tumleren

1 Comment

  1. Tumleren on

    Søsterartikel: [Læger brød loven efter sponsor-tur fra Novo Nordisk: Nu får de kritik af deres egen fagforening](https://www.dr.dk/nyheder/indland/laeger-broed-loven-efter-sponsor-tur-fra-novo-nordisk-nu-faar-de-kritik-af-deres)

    #
    > I maj 2022 fløj 34 sundhedspersoner – primært læger – til Maastricht i Holland.

    >Her blev de indkvarteret på et hotel, deltog i en kongres om overvægt på Novo Nordisk regning og efter det officielle kongres-program inviterede virksomheden på middage i byen.

    > Ifølge sundhedsloven skal økonomisk støtte fra medicinalindustrien til kongresser i udlandet anmeldes til Lægemiddelstyrelsen, men det fik 20 ud af de 34 sundhedspersoner ikke gjort.

    >- De har brudt de gældende regler. I lovgivningen er der indført en anmeldelsespligt, når man får økonomisk støtte, siger Kent Kristensen, der er lektor i sundhedsret på Aalborg Universitet.

    > Det fremgÃ¥r i et dokument sendt fra Novo Nordisk til deltagerne [at Novo har oplyst dem om deres pligt til at anmelde økonomisk støtte], hvor der fremhævet med fed stÃ¥r, at “du skal anmelde modtagelse af økonomisk støtte hos Lægemiddelstyrelsen”.

    > DR har været i kontakt med alle 20 sundhedspersoner. Forklaringen er enslydende fra alle: De glemte det.

Leave A Reply