https://preview.redd.it/ckxa991456zc1.png?width=687&format=png&auto=webp&s=b811a634b882030c2746f258403619572f793a1d

[https://www.moj-posao.net/Posao/755671/Osoba-za-prijem-gostiju-mz/](https://www.moj-posao.net/Posao/755671/Osoba-za-prijem-gostiju-mz/) Risposta: Grazie mille per aver inviato la tua candidatura al nostro annuncio di lavoro per la posizione di addetto all’accoglienza degli ospiti. Purtroppo per il momento **accettiamo solo persone di sesso femminile** per quella posizione, e per questo motivo non possiamo offrirvi la posizione richiesta. Se sei interessato a una delle altre opzioni nei nostri ristoranti (corridore di cibo, lavoratore ausiliario nel magazzino) e simili, non esitare a contattarci.

https://old.reddit.com/r/croatia/comments/1cn03zy/je_li_ilegalno_odbiti_prijavu_za_posao_na_temelju/

di Throwawayingl8r

15 Comments

  1. paskatulas on

    Možda su samo stavili oglas da traže muškarce i žene, a zasad im trebaju samo žene, a muške zovnu kad npr. netko od muških odustane. S tim sam se susrea 100 puta.

  2. TheWiseMorpheous on

    Iskreno ne vidim problem u ovome, poslodavac vjeruje da će mu profit biti veći sa curom i njegovo je pravo da bira koga želi. Ponudio ti je alternativni posao na tebi je da vidiš da li ti odgovara ili ne pa jednako odbiješ njega iz bilo kojeg razloga kojeg želiš.

    Da sam vlasnik hotela na recepciju bih prije zaposlio ženu, da sam vlasnik građevinske firme za mješalicu bih prije zaposlio muškarca. Kome nije jasno zašto je tome tako, nije mu mjesto u biznisu već u politici i promoviranju ideoloških bullshita.

    Ajde da je neka managerska pozicija i velika lova u pitanju ili da je ekonomija u banani i poslova nema pa buš kruha gladan ti i petero djece skužio bih uvrijeđenost zbog odbijanja, ovako mi je smiješno.

    Kada se društvo bavi ovakvim ideološkim pizdarijama na temelju spola onda nam je i ekonomija u banani. Pokaži ti meni milo moje što znaš raditi i zašto si dobar radnik i zaslužuješ neko radno mjesto više nego drugi, a ne se plakati jer te netko odjebao jer imaš jajca među nogama.

    Logično je da će ženska bolje proći na poziciji osobe koja je na poziciji direktnog kontakta sa gostima, kao i da će nabildani lik bolje proći na poziciji izbacivača iz kluba. Jebiga tak je kak je, nismo isti iako nam prodaju priče da jesmo.

  3. Anketkraft on

    Jest, čak i ako ne stave m/ž koliko ja znam. Mogu birati spol jedino ako je nešto tipa sigurna kuća za žene ili tako nešto. 

    Doduše ja bih ih kaznila jer su toliko glupi da to eksplicitno napišu :D. 

  4. zg_mulac on

    Proslijedi ovo pravobraniteljici za ravnopravnost spolova i javi kaj ti je rekla. Diskriminacija po spolu nije dobra i zabranjena je zakonom.

  5. classical_duck on

    Možda zapravo paze na to da zapošljavaju podjednako m i ž na sve pozicije, pa im trenutno trebaju žene.

    Ali najrealnije je da samo diskriminiraju 🙂

  6. ChancharaVSCipiripi on

    može ti reći da je netko bolji dobio posao pa ćeš misliti da je problem u tebi a ne spolu. ponudena ti je druga opcija. valjda ima razlog zasto je to tako. meni je draze vidjeti recepcionerku i stjuardesu nego muskarce, a u skladistu mi je draze vidjeti muskarce da ne bih ja dizao kutije 😀

  7. Antorias99 on

    Koja je to debilana tako san vidija u jednom kaficu “zaposljavamo KONONARICU” a to ono kafic u kojen iskljucivo seljacine dolaze pa da mora mlada zrna koja radi tamo slusati starije degenerike i gledati kako plaze za njom

  8. excalibur_zd on

    Je, ilegalno je. Zakon o ravnopravnosti spolova, čl 13

  9. Posalji pravobranitelju/ci za ravnopravnost spolova.
    Moj frend je poslao teretanu koja je imala na internetu cijenik jeftiniji za zene. Dobio je odgovor da su stupili u kontak s njima. Izjednacili su cijene.

    Jedan od problema je sto ljudi i neprijavljuju takve stvari.

  10. KrizastiSarafciger on

    Čisto iz znatiželje – situacija je iduća: npr. vlasnik sam firme i želim tajnicu/asistenticu jer smatram da je pogodnija za taj posao i da ja kao vlasnik preferiram isključivo za to mjestu žensku osobu. Pri tome da rasčistimo da moja odluka u odabiru nema nikakve seksualne konotacije ili neke perverzije. Ispostavlja se da prema zakonu ja ne smijem staviti oglas u kojem piše Traži se tajnica/osobna asistenica (ž)….!?!?

  11. trucksalesman5 on

    Niš novo, svi znaju da trebas imat sisu i dupe za ugostiteljski sektor

  12. VelvetValor on

    Ovo je teška povreda Ustava. Možeš i prijaviti a bome i tužiti. Dakle javi se pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

Leave A Reply