“I SIRIANI HANNO DOVUTO MIGRARE IN TURCHIA PER SOPRAVVIVERE” Anche durante la Seconda Guerra Mondiale, la Turchia fu il luogo dove si rifugiarono gli ebrei scampati ai massacri dei nazisti in Germania. Nel 1938 la Turchia aprì le porte agli scienziati ebrei provenienti dall’Europa scampati al massacro dei nazisti, e molte facoltà delle università di Istanbul e di Ankara divennero centri di importanti ricerche scientifiche, grazie a scienziati ebrei di origine tedesca. Oggi continuiamo questa missione storica e ospitiamo disperati da tutto il mondo.

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/tbmm-baskani-numan-kurtulmus-turkiye-dunyada-en-cok-siginmaciya-ev-sahipligi-yapan-ulke-42457101

di 8Beta

3 Comments

  1. Alternative_Dot_701 on

    Dünyanın dört bir yanından değil, Kuzey Afrika-Ortadoğu-Arap Yarımadası-Pakistan-Afganistan’dan gelen şeriatçı erkek mülteciler demesi lazımdı.

  2. Col_HusamettinTambay on

    Bilim adamı değil artık mafya babası ithal ediyoruz galiba. Zira üniversiteler eskisinden daha kötüye giderken sokaklardaki kriminal kariyer olanakları hızla artıyor.

  3. IDontHaveAnyExp on

    Çok seri yalan söylüyorlar durduramıyoruz. Gelen yahudiler gayet donanımlı gelmiş. Bilgi birikimini getirmiş bir şeyler katmış. Türkiye’nin güneyinde olmayan medeniyet ve eğitim sistemi ile yetişmiş, üstüne yıllardır savaş içerisinde büyüyüp psikolojisi bozulmuş, iyot bile alamadığı için zeka geriliğinden muzdarip insanlar bu ülkeye ne katacak? Ha yok, amaç insanlık edelim, düşene bir tekme de biz vurmayalım diyorsanız Avrupa’da veya ABD’de buradan daha iyi bir hayat sürecekler. Elimizdekilere bakalım şimdi:

    1- Refah sunamıyorsun gelenlere, hepimizi sefalette eşitlemeye devam ediyorsun. Ab gibi gelişmiş yerlere gitmelerine yardımcı olacağına paranın olmamasına rağmen biz bakarız diyorsun. Türke de yazık, savaştan kaçana da.

    2- Ülkeye bilgi birikimi katacaklar, bizi ileri taşıyacaklar diyorsun. Adamlar yıllardır savaş içerisinde, en eğitimlisi zaten abd’ye veya ab’ye gidiyor. Geriye kalanların en iyisi okuma yazma biliyor sadece. Katacakları şey neredeyse sıfır, üstüne kendi eğitimli insan gücünü kaçırtıyorsun.

    Burada biz kendi aramızda “körler sağırlar birbirini ağırlar” şeklinde takılıyoruz. Çoğumuzun derdi aynı ama ortak sorunlarımız için bile 500 farklı partiye bölünüp, ötekini teröristlikle vs suçluyoruz. Moğollar’ın da dediği gibi [bişey yapmalı](https://www.youtube.com/watch?v=8vPphK-Lvq4).

Leave A Reply