“Totalmente inaccettabile” e “un grosso problema”: i politici scioccati vogliono che i buchi nel sistema elettorale dell’UE siano chiusi [Mulighed for at stemme to gange i som mobil EU-borger]

https://www.dr.dk/nyheder/indland/fuldstaendig-uacceptabelt-og-et-kaempe-problem-chokerede-politikere-vil-have-lukket

di MrStrange15

1 Comment

  1. MrStrange15 on

    Det er en velkendt, at det her hul har eksisteret, så når DR lader som om, at det er noget de lige har opdaget, så er det enten forkert eller en dårlig informeret journalist. Og det er meget bemærkelsesværdigt, at der er så mange EP-politikere som er overraskede. Min egen oplevelse, i Holland og Belgien, er at *alle* kender det her hul. Jeg har sågar talt med et medlem om parlamentet om det. Som DR skrev i deres, ærligt talt lidt hysteriske [første artikel om emnet](https://www.dr.dk/nyheder/indland/risiko-snyd-til-eu-valget-er-der-saa-styr-paa-de-andre-ting), så er det ikke det store problem (det skal dog fikses!).

    Vistisens løsning er selvfølgelig at gøre EU mindre demokratiske og fjerne valgmuligheder for vælgerne. Der er heldigvis en noget mere lige til og fair løsning, som er at lave en stemmeseddel for hele EU, og så stemmer man kun hvor man bor på ens nationale eller lokale liste. Man kunne eventuelt også have en fælles europæisk liste, eller give folk adgang til at stemme på nationale lister efter at have vist pas/ID og en permanent opholdstilladelse.

    PS: til udlandsdanskere, [husk at melde jer til valglisten!](https://www.reddit.com/r/Denmark/comments/1bbzvd4/udlandsdanskere_i_eu_husk_at_melde_jer_til/)

Leave A Reply