Un villaggio ungherese viene chiuso per cinque giorni a causa di un pellegrinaggio ebraico

https://i.redd.it/7rgrdbwlf8zc1.jpeg

di Sensitive-Bag-8673

13 Comments

  1. Sensitive-Bag-8673 on

    Bodrogkeresztúrról van szó, ami egy 934 fős község, ahova tavaly 70 ezer (!) ortodox zsidó érkezett, hogy megemlékezzen Reb Steiner Saje csodarabbiról. Ha egy tanácsot adhatnátok a lock down 5 napjára helyieknek, mi lenne az?

  2. semmierdekes on

    >”Az idei zarándoklat május 9-én, csütörtökön kezdÅ‘dik, és egészen hétfÅ‘ig eltart, amire több mint tízezer haszid zsidót várnak a világ minden tájáról. *Illetve dehogy várják Å‘ket, a helyi magyarok legalábbis semmiképpen*. A rendezvény ugyanis évek óta jelentÅ‘s problémákat és bosszúságot okoz az egyre fogyatkozó bodrogkeresztúri magyar lakosságnak.”

    – számol be az eseményrÅ‘l a kurucinfo.

    Okkal lesz lezárva.

  3. SkipThePreamble on

    A zarándoklat ideje alatt az Iskola köz a “temetÅ‘ irányába egyirányú”

  4. LaurestineHUN on

    Bodrogkeresztúr simán építhetne az idegenforgalomra tbh, ahogy egy csomó katolikus zarándokhely is kb. ebből él a középkor óta.

  5. Warm-Application9400 on

    Nem itt volt tavaly a kamerás felvétel arról, ahogy ők a kerítésen belüli kutyákkal szórakoznak?

  6. Kobakocka on

    Ha a lakosok is zsidók lennének, akkor az üzletet látnák ebben.

    Amúgy a hollandoknál Zandvoortban megy ugyanez minden évben, amikor Forma 1 van a faluban. A kocsik ki vannak tiltva és tessék kerékpáron, vonattal vagy ingabusszal érkezni a faluba, ha nem vagy helyi. (Mondjuk cserébe 5 percenként küldik Amsterdamból a vonatokat.)

  7. Turizmus! Undorító. Itt csak paprikatermesztésből nyomorgunk, nem kérünk az idegenforgalomból hát nem értik ezek a zsidók?

  8. superfinest on

    Hát, sajnos az ortodoxok szigorú vallási szabályai miatt, a hétköznapi magyar kereskedőktől, aligha vehetnek meg bármit is. Bár beizzíthatnának maguknak egy rabbit, meg egy kóser szatócsboltot a faluban, ha nem tették volna meg eddig.

  9. GourdEnthusiast on

    Azért nem kell annyira sajnálni az ottani lakosokat, brutális összegekért veszik ott az ingatlanokat a zsidók a markukba röhögÅ‘ magyaroktól. Szerintem ennyit igazán ki lehet bírni. Amúgy meg igen az egész környék ((fÅ‘leg Tokaj (!!!)) tradicionálisan zsidók által lakott hely volt csak ugye történt egy esemény amit a magyarok elÅ‘szeretettel elfelejtenek… ma Tokajban csak egyetlen egy zsidó lakik [https://www.szombat.org/politika/3922-az-utolso-tokaji-zsido](https://www.szombat.org/politika/3922-az-utolso-tokaji-zsido) (ha még lakik, nem tudom régi a cikk).

  10. Dense-Appearance3868 on

    Nem azért, de ott már csomó házat megvettek a zsidók( zarándokhely lett számukra), Miskolcon minden nap összefutni valamelyik zsidó családdal, ahogy háztartási cikkeket vásárolnak beköltözéshez…

  11. MiddayescapeW on

    Tök jó, hogy az ember a saját otthonában nagyjából egy secondary citizen lesz, akinek orwelli módon kell néhány napig minden levegővételére ügyelnie, hogy megfelelő legyen a látogató tömeg számára.

Leave A Reply