Afv rivela: Il parco eolico cinese potrebbe valere miliardi di dollari per i contribuenti

https://www.affarsvarlden.se/artikel/afv-avslojar-kinesiska-vindkraftsparken-kan-bli-miljardsmall-for-skattebetalarna

di Helmic4

6 Comments

  1. Mr_Madrass on

    Ur en svensk konsuments perspektiv är väl detta inget dåligt. Ett kinesiskt bolag byggde vindkraft som pressar elpriset i Sverig. De gör ett dåligt upplägg med försäljningen av produktionen. När det inte bär sig är hela Europa med och tar smällen. Enda som skulle kunna påverka negativt är om konkursen innebär att vindsnurrorna monteras ner och flyttar till annat land. Annars blir det ju kvar och producerar lika billig el men någon kan köpa dem till en lägre kostnad, kanske ett svenskt bolag så vinsten stannar i Sverige. Hur som helst, så länge de står där de står producerar de billig el.

  2. SweetVarys on

    Värt att notera att svenska skattebetalare kommer behöva stå för en minimal del av. Majoriteten av lånen har getts av hela EU samt tyska banker.

  3. Kanelbullah on

    Hur många miljarder gick kineserna in med? För borde inte deras pengar gå om intet då med?

  4. eat_more_protein on

    Tusan, ännu ett katastrofalt miljöprojekt som några få kan sko sig på.. Kändes iallafall bra i magen!

  5. Norska Hydro är den stora vinnaren pga deras ytterst fördelaktiga avtal med Markbygden Ett som förbundit sig att leverera 1,65 TWh per år till fastpris. Misstänker att korruption ligger bakom avtalet till att börja med, för det är så jävla dåligt att man det är helt ofattbart att kineserna gick med på det.

Leave A Reply