3 Comments

  1. Eat_the_Rich1789 on

    >Proizvođač šinskih vozila, kragujevačka kompanija **Simens Mobiliti Srbija** “srušila“ je tender za nabavku 25 tramvaja u Beogradu, nezvanično saznaje Forbes Srbija iz izvora bliskih beogradskom saobraćajnom preduzeću GSP. Prema našim saznanjima njihove primedbe stoje iza odluke da tender bude suspendovan pre isteka roka za prijave, jer su tražili zaštitu prava kao potencijalni ponuđač.

    >Obaveštenje o podnetom zahtevu za zaštitu prava, odnosno o suspenziji postupka objavljeno je na Portalu javnih nabavki, ali se iz njega ne vidi ko se žalio.

    >S druge strane, izvori Forbes Srbija kažu da nije reč samo o pomenutoj kompaniji iz Kragujevca već o više potencijalnih ponuđača nezadovoljnih uslovima na tenderu zbog kojih javnost sumnja da je posao namenjen unapred planiranoj kompaniji, a mnogi kao pobednika već vide tursku Bozonkaju

  2. Holiday-Handle on

    >da je posao namenjen unapred planiranoj kompaniji

    Ovo je inace slucaj, necu da budem cinican i kazem sa svim, ali sa JAKO velikim brojem javnih tendera, konkursa za NVO i sl i to narocito u lokalnim sredinama. Bukvalno su u pitanju milijarde evra. Formira se komisija koja unapred ugovara posao sa “odabranim” ponudjacem, a ponuda se podnosi samo fiktivno.

Leave A Reply