È interessante notare che la metropolitana leggera di Odense ha avuto un buon inizio rispetto alla metropolitana leggera di Aarhus. E posso capire che questo nonostante sia mancata la tappa al nuovo super ospedale. Qual è il motivo della differenza? Soprattutto considerando le dimensioni delle città?

https://fyens.dk/odense/odense-letbane-fortsaetter-passagervaekst-havde-i-foerste-kvartal-flere-passagerer-end-aarhus-letbane

di BadLoose5161

3 Comments

  1. som jævnlig bruger af begge har jeg – på trods af at det forholder sig stik modsat for mig personligt – indtryk af at letbanen i odense for mange, især studerende, helt eller delvist er et bedre alternativ til busserne, mens det omvendte gør sig gældende i aarhus.

  2. routes4you on

    Odense Letbane har den perfekte linjeføring, der betjener næsten alle de vigtige områder i Odense. Desuden er linjen også dobbeltradial, hvilket vil sige at den kører ud i to retninger fra centrum.

    I Aarhus, hvis vi kigger på den nye indre strækning langs Randersvej og gennem Lystrup og Nye, så har man udfordringerne med at linjen i princippet kun er radial (ja, L1 fortsætter til Odder, men Odderbanen er ikke en urban linje med meget høj frekvens) og man har udfordringer med at Lisbjerg, Nye og området mellem Skejby og Lisbjerg slet ikke er blevet udbygget i det tempo som var forudsætningen. Dertil kører den ikke direkte til midtbyen, men man bliver smidt af enten ved Dokk1 eller Aarhus H, mens busserne kan smide dig af mere centralt.

    Det handler ikke så meget om byens størrelse, men om potentialet i den pågældende korridor. I Odense har man været heldig at alle de store og vigtige funktioner ligger som perler på en snor, mens det i Aarhus er lidt mere spredt ud og derfor kræver et større netværk af linjer for optimal betjening.

    Jeg tror faktisk at man får pladsproblemer i letbanen i Odense når det nye hospital engang åbner.

  3. Big-Today6819 on

    Bare så uheldigt der er for få sæder i den, den skaber også for længe rødt lys for andre der skal krydse letbanen, mangler mere optimering.

Leave A Reply