Bozza di accordo trapelata: maggioranza a Christiansborg pronta ad aumentare il limite all’aborto [fra uge 12 til uge 18]

https://www.dr.dk/nyheder/politik/laekket-aftaleudkast-flertal-paa-christiansborg-klar-til-haeve-abortgraense

di Cosmos1985

6 Comments

  1. Cosmos1985 on

    “I det fortrolige dokument fremgÃ¥r det, at regeringen, SF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet vil sætte abortgrænsen op til 18. uge.

    Ifølge Sundhedsstyrelsen kan den nuværende 12-ugers grænse ikke begrundes sundhedsfagligt, står der blandt andet i aftaleudkastet, som fortsætter:

    Aftalepartierne er enige om, at grænsen for den fri abort skal hæves til udgangen af 18. graviditetsuge.”

  2. FKAAstroels on

    [Der er en kronik](https://www.information.dk/debat/2024/04/voldtaegtsofres-adgang-senabort-boer-sikres-ny-abortlov) i dagens (26/4-2024) information, som havde følgende passage jeg bed mærke i:

    >Abortlovgivningen afskærer i dag for eksempel fuldstændig for adgang til senabort på grundlag af både voldtægt og incest, når kvinden eller pigen ansøger efter udløbet af 21. graviditetsuge. Uanset hvad omstændighederne er, uanset hvor udsat, sårbar og mindreårig kvinden er. I afgørelsespraksis fra abortsamrådene har jeg blandt andet set, at et abortsamråd har givet afslag på senabort til en mindreårig handicappet og socialt udsat pige, der var gravid som følge af en voldtægt, fordi hun ansøgte i starten af graviditetsuge 23 – altså efter den juridiske levedygtighedsgrænse

    Det synes jeg, er så vild en situation at vi død og pine skal insistere på meget udstrakt grad af adgang til senaborter for voldtægtsofre. Eller bare fri adgang til at afbryde sin graviditet.

    Når det så er sagt: Hvis det ender med 18. uge uden andre ændringer, så er vi i min optik et bedre sted. Og det er trodsalt værd at tage med.

    Udviklingen går iøvrigt imod, at de aborter der udføres foregår tidligere i graviditeten.
    https://sundhedsdatastyrelsen.dk/da/nyheder/2024/abort_2023_170424.

    >Tallene viser samtidig, at 77 pct. af alle aborter i 2023 fandt sted før uge 8. Dermed fortsætter udviklingen i retning af, at flere aborter sker tidligt i graviditeten. Til sammenligning var det i 2013 61 pct. af aborter, der før uge 8 og i 2003 var det 42 pct.

  3. troelsbjerre on

    Hvorfor så 18 og ikke 20, så man kan få nakkefoldsscanningen med?

  4. Mammoth-Bike618 on

    Vanvittigt. Stakkels sygeplejersker der skal se det levende lille menneske dø i skyllerummet.

Leave A Reply